Home Aparat Medical DiaDens - PCM Aparat Medical DiaDens - Cardio Patura Multistrat OLM Ochelarii Dens Preturi Confidentialitate Termeni si Conditii Contact

Principiile Terapiei Denas

"Fiecare pacient este ca o carte originala,fiecare pagina continand ceva nou si important."
RB. Gannushkin
 1. Tratamentul cu aparatul nu trebuie facut decat daca exista o problema. Dar daca exista o boala, tratamentul se efectueaza. Nu exista nici o indispozitie – nu se efectueaza nici un tratament.

 2. Terapia-DENS se va initia imediat dupa aparitia unei dureri. Folosirea imediata a aparatului asigura rezultate pozitive cu 50% mai repede.

 3. Nu se recomanda ca persoanele fara pregatire medicala sa efectueze orice tratament cu aparatul care se adreseaza direct organului afectat, in remisiunea unei boli cronice sau in cadrul unui proces patologic. Acest lucru ar putea produce un atac acut. In cazul producerii unui astfel de atac (ceea ce poate fi inevitabil deoarece "boala se deplaseaza spre exterior" – dupa K. Gering), nu este nici un motiv de ingrijorare si nu trebuie sa se intrerupa terapia DENAS. Este nevoie sa se continue tratamentul cu aparatul pentru problema de baza (de exemplu dispnee, durere etc.) pana la disparitia acesteia sau la diminuarea importanta a simptomelor.

 4. In cazul mai multor tulburari, terapia DENAS trebuie sa fie efectuata pentru manifestarea predominanta, adica acea manifestare care produce cel mai mult disconfort pacientului in acel moment.
  De exemplu, daca in a treia zi a aplicarii unui program de tratament pentru un atac acut de ulcer peptic ("da, domnule doctor, este mai bine, dar inca ma mai doare"), pacientul este muscat de animalul sau de companie, tratamentul acestei ultime rani devine prioritar pana la inlaturarea leziunii (si a cauzei acesteia).
  Sau luati cazul unui pacient care a cerut ajutor, care prezinta mai multe probleme In acelasi timp, in timpul conversatiei, este nevoie sa se aflee ce il preocupa cel mai mult in acel moment – diareea, impotenta sau o echimoza la picior ? Fara sa punem intrebari directe, desigur. In felul acesta, se incepe tratamentul pentru problema principala, indicata de insusi pacientul in cauza.

 5. In cazul simptomelor dureroase, tratamentul cu aparatul trebuie inceput in zona cea mai dureroasa, dupa declaratia pacientului cand este linistit. Daca durerea nu se manifesta in starea de repaus, cereti pacientului sa efectueze cateva miscari care ar putea reproduce simptomele, si localizati durerea. Puteti de asemenea sa stabiliti aceasta zona printr-o manipulare usoara sau printr-o usoara palpare a zonelor dureroase.

 6. Operatorul trebuie sa clarifice dinamica problemei principale: notati aparitia oricarei noi dureri sau oricarei schimbari la nivelul pielii in timpul sau dupa sesiunea de tratament. Managementul pacientului se realizeaza prin intervievarea si examinarea acestuia.

 7. Pentru boli cronice severe si simultane, pacientul trebuie sa isi puna urmatoarele intrebari: De ce – in ce scop – vrea sa fie sanatos? Care este primul reper al parcursului tratamentului pe care vrea sa il atinga? Dupa atingerea primei tinte, pacientul trebuie sa isi stabileasca urmatorul obiectiv ("sensibilizarea motivationala” contribuie Intr-adevar la vindecare). In felul acesta, se folosesc principiile recunoscute ale tacticilor si strategiilor terapeutice ("pas cu pas”, "de la simplu la complex” etc. )

 8. Se obtin rezultate mult mai bune In tratamentul bolilor cronice severe si simultane daca tratamentul se desfasoara Intr-un mediu linistit, de preferat in aproape aceleasi conditii si in acelasi mediu (stimulare situationala).

 9. In timpul sesiunilor de tratament, pacientul trebuie sa stea culcat (cu exceptia unor cazuri, cum ar fi criza de astm bronsic, dificultati respiratorii, litiaza biliara si urolitiaza pe fondul unui episod de eliminare de calculi, sau in unele cazuri, intr-un spatiu public unde bolnavul nu poate sta culcat).

 10. Pentru tratamentul zonelor acoperite cu par ale corpului, pentru accelerarea si imbunatatirea eficacitatii tratamentului, este necesar ca parul sa fie indepartat de doua ori pe saptamana.

 11. Daca este afectat un organ dintr-o pereche (urechi, ochi, maini etc.), este esential tratamentul organului sanatos folosind modul de operare dozat pe zona pielii situata in oglinda fata de zona afectata a organului bolnav (sau a unei parti a corpului).

 12. Este esential sa se respecte principiul "adecvarii minime” In alegerea zonei care va fi tratata. Pentru determinarea planului individual In cadrul tratamentului, se va tine cont de faptul ca, In cele mai multe cazuri, se obtin rezultate prin aplicarea tratamentului pe nu mai mult de 3 zone. Tratamentul se realizeaza "pas cu pas”, de la tratarea directa a locului In care se afla organul bolnav, pana la combinatii mai complexe ale zonelor tratate.

 13. Pentru a creste eficienta tratamentului, se poate folosi "regula palmei”, aparatul actionand asupra zonei afectate pe o portiune de piele cat palma pacienului (sau In unele cazuri doua palme).

 14. Si, inca o data! Tratamentul se aplica daca exista o problema. In momentul in care problema a disparut, aparatul se inchide!

 15. Trebuie amintit ca, in tratamentul oricaror probleme legate intre ele (calozitate, echimoza, durere de cap, mahmureala, muscaturi, raceala, tuse, riduri, constipatie, insomnie, si asa mai departe) se produce si o refacere a starii generale (sistemul nervos, endocrin si imunologic), precum si a activitatii anti-stres a corpului. Vor aparea efecte secundare care va vor surprinde in mod placut.

De ce sa nu fiti surprinsi, din moment ce DENAS – doctorul de acasa – este mereu la dispozitia Dumneavoastra?

Acordati-va atentie – iubiti-va ca in copilarie. Va mai amintiti?

Nu aveti mult de pierdut – poate cateva zeci de minute pe zi, si nu chiar in fiecare zi. Si veti avea multe de castigat.

Mai intai, tulburari si boli care v-au suparat in ultimii ani se vor rezolva in ordinea inversa a aparitiei lor. Nu trebuie sa va temeti – aveti aparatul DENAS! Simptomele dureroase vor disparea pentru totdeauna.

In al doilea rand, numerosi utilizator DENAS spun ca arata si se simt mai tineri.

In al treilea rand, se modifica perceptia asupra lumii, deoarece veti avea din nou speranta unei adaptari sanatoase la conditiile sociale si familiale mereu schimbatoare in care traim.

In al patrulea rand, nu sunt cei mai puternici cei care supravietuiesc, ci cei care au cea mai buna capacitate de adaptare. Ce va impiedica sa va sporiti capacitatile de adaptare si pe cele ale copiilor Dumneavoastra?

La fel ca sutele de mii de oameni care au beneficiat deja de aparatul DENAS, veti fi surprinsi de rezultate si va veti atasa de DENAS „ca de un prieten”.

terapia denas

Terapia Denas

Principiile Terapiei Denas
Instructiuni De Utilizare
Sistemul Nervos Si Principiile Functionarii Aparatului
Eficienta Aparatelor
Aparatul Denas Versus alte Aparate Medicale
Efectele Aparatelor de Terapie Denas
Indicatii Ale Terapie Denas
Contraindicatii