Home Aparat Medical DiaDens - PCM Aparat Medical DiaDens - Cardio Patura Multistrat OLM Ochelarii Dens Preturi Confidentialitate Termeni si Conditii Contact

Ce trebuie sa stiti inaintea utilizarii

"Capacitatea ar trebui sa se transforme in deprinderi."
I.Goethe .

Informatii pentru Pacient

 1. Fiecare pacient ar trebui sa stie ca, atata timp cat este viu, este capabil sa lupte singur impotriva oricarei boli.
 2. Pacientul trebuie sa isi inteleaga problema si sa nutreasca dorinta de a o depasi. Nu uitati! Nimeni in afara de voi nu poate sa va rezolve problemele!
 3. Dupa ce a inteles problema, pacientul trebuie sa dea o forma concreta simptomelor bolii sau starii sale, dand raspunsuri cat mai exacte la urmatoarele intrebari:
  • Care este natura problemelor (senzatie de durere, manifestari cutanate, tonus muscular scazut, problema patologica, inrautatirea capacitatii auzului sau vederii etc.)
  • Localizarea zonei afectate (in care parte a capului, stomacului etc.)
  • In ce perioada a zilei sau dupa ce activitati se modifica intensitatea problemei (de exemplu,dispare, devine mai puternica sau mai slaba)
  • Care este gradul de severitate a problemei, si ce anume il modifica
  • Cum se schimba natura si localizarea problemei in perioada tratamentului (disparitia durerii, senzatie de caldura interna, furnicaturi etc.).
 4. Este foarte important sa se afle ce anume provoaca disconfortul cel mai mare. Ce problema va motiveaza sa folositi aparatul?
 5. Pe parcursul tratamentului, se va modifica localizarea si natura problemelor, chiar pe o perioada de cateva minute sau in timpul unei sesiuni. Acest lucru indica faptul ca abilitatile de auto-reglare ale corpului incep sa functioneze.
 6. Este posibil ca problemele sa se intensifice temporar. Nu va ingrijorati, ci continuati sa folositi aparatul in mod corect, pentru a trata problema curenta principala. Aceasta intensificare indica abilitatea corpului de a lupta activ impotriva bolii. Corpul insusi indica unde este nevoie de ajutor suplimentar.
 7. Este foarte important sa inregistrati dinamica problemelor (intensificarea sau schimbarea) si sa le impartasiti cu operatorul.
 8. Desi cazurile variaza in functie de fiecare individ, este posibil ca tratamentul corect sa duca la disparitia permanenta a problemelor.

Operatorul trebuie sa stie

 1. Pentru a-si imbunatati calificarea, a-si ameliora abilitatile si a realiza o eficienta maxima in folosirea aparatelor terapeutice DENAS, se recomanda frecventarea cu regularitate a cursurilor speciale, organizate de catre Corporatia DENAS MS.
 2. Inainte de orice sesiune de tratament, pregatiti electrozii aparatului, conform instructiunilor furnizate.
 3. Este esentiala respectarea cerintelor de igiena si sanitare (spalatul mainilor, a instrumentelor etc.).
 4. Aparatul se foloseste doar pe pielea uscata (exista exceptii, de exemplu, tratarea unei persoane inecate).
 5. Se aplica electrozii pe piele in mod egal, ferm si fara presiune. Electrodul central si cel putin unul din cei laterali trebuie sa fie in contact in mod continuu cu suprafata pielii.
 6. Amintiti-va ca fiecare pacient are propriul prag de sensibilitate.
 7. Pentru tratamentul eficient cu aparatul, respectati principiul conform caruia, selectarea unui numar minim de zone de tratament este de obicei suficienta.

Modul de operare a aparatului

Exista doua moduri de operare a aparatului pentru terapie DENAS, (combinate si folosite alternativ), modul dozat si modul constant .

Modul Dozat

In timpul operarii in acest mod, datorita prezentei feedback-ului „biologic”, corpul auto-regleaza durata necesara de functionare a aparatului.

Aparatul produce un semnal vizual si auditiv la terminarea expunerii necesare.

Pentru operarea in modul Dozat, electrozii aparatului vor fi aplicati pe zona respectiva a pielii (uscata). Electrozii trebuie aplicati in zona urmatoare doar dupa semnalul „terminat”. Electrozii nu trebuie sa fie deplasati pe piele in timpul operarii in acest mod (in caz contrar, semnalul de bio-feedback va fi incorect).

Modul Dozat se foloseste pentru a arata zone declansatoare (de intiere, patogenice) si zone de asimetrie. Se foloseste pe zona pielii corespunzatoare organului pereche, sau in orice parte a corpului, pentru probleme care au o localizare cutanata nestiuta sau nelocalizata.

Modul Constant

In modul Constant, aparatul functioneaza ca neurostimulator electric transcutanat (CHENS).

Durata sesiunilor va fi stabilita de catre operator conform tehnicilor descrise in manual.

Pe perioada functionarii in modul Constant, electrozii aparatului pot fi aranjati din nou sau deplasati pe suprafata pielii cu o viteza de 1-2 cm pe secunda (scanare).

Modul Constant se foloseste pentru rezolvarea problemelor localizate, pentru ajutorul de urgenta, in scopuri terapeutice si pentru tratamentul zonelor de declansare si zonelor de asimetrie (descoperite prin folosirea modului Dozat).

Cand aparatul este folosit pentru a trata aceeasi zona a pielii cu diferite moduri de functionare, se va folosi intai modul Dozat si apoi modul Constant.

Nivelul de influenta energetica a aparatelor

Nivel energetic minim

La aplicarea electrozilor pe piele, pacientul nu are nici o senzatie subiectiva (durere, intepaturi). Acest nivel se foloseste in special pentru operarea modului Dozat si pentru tratarea copiilor.

Nivel energetic confortabil

La aplicarea electrozilor pe piele, pacientul simte intepaturi usoare, nesuparatoare. Acest nivel poate fi folosit in modul de operare Dozat, pentru tratarea adolescentilor si adultilor, pentru primul ajutor de urgenta, in scopuri terapeutice si pentru tratamentul zonelor de declansare si al zonelor de asimetrie.

Nivel energetic maxim

La aplicarea electrozilor pe piele, pacientul simte intepaturi dureroase, ca si cum ar fi fost supus unui soc electric scazut, insotite de contractii spontane ale muschilor din apropierea electrozilor. Acest nivel este folosit in dureri mari, in ajutorul de urgenta si cand pacientul este inconstient.
Important! Se mentioneaza ca:
 • Aparatul DENAS este intotdeauna setat initial la nivelul minim de energie
 • Aparatul DENAS are o scala cu LED care indica nivelul de intensitate si care poate fi folosita pentru a ajuta pacientul sa compare gradul senzatiilor experimentate.
terapia denas

Terapia Denas

Principiile Terapiei Denas
Instructiuni De Utilizare
Sistemul Nervos Si Principiile Functionarii Aparatului
Eficienta Aparatelor
Aparatul Denas Versus alte Aparate Medicale
Efectele Aparatelor de Terapie Denas
Indicatii Ale Terapie Denas
Contraindicatii